torsdag 9. august 2012

Potetstappe

Hva er nå så spesielt med det da tenker kanskje du nå?
Og det er igrunnen ikke noe spesielt med potetstappe, men du verden så godt det smaker med en skikkelig hjemmelaget en.  Og særlig hvis man er vant til den på pose - som smaker litt som lim.
Ikke tar det så lang tid heller. Det som tar lengst tid er å skrelle potetene og dele de opp i terninger, men når det er gjort så står de og putrer på komfyren mens man klargjør det man skal ha ved siden av.

Her er min oppskrift på hjemmelaget stappe:

Denne mengden passer til 3 voksne som er glad i potetstappe.

7-8 poteter av normal størrelse
2 fedd hvitløk
melk
smør
salt
pepper
gressløk

Og dette gjør du:
Skrell potetene og del de opp i terninger. Husk på at dess mindre du lager terningene jo fortere går det til de er møre!
Skrell og finhakk 2 fedd hvitløk.
Ha potetene og hvitløken i en kjele med vann og kok potetene møre.

Ha for all del ikke salt i kokevannet, for da blir stappa seig!
Hvitløk har jeg i fordi det lager utrolig god smak på stappa.

Hell av vannet når potetene er møre og ha en klatt smør i kjelen. Mos potetene med en stapper, eller hva du nå bruker.
Det er vanskelig å angi mengde for det er så avhengig av type poteter. Men har du i litt om gangen
så kjenner du når det er passende konsistens.
Ha i salt og litt pepper og masse gressløk, enten fersk eller tørket

og NYT!

I dag var ikke her i huset så fancy, med hjemmelaget potetstappe og stekt falukorv - importert fra nabolandet i forrige uke. Men du verden så godt det var likevel. Prikken over ien kommer med pølsemaker Bergbys sennep.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar