mandag 1. oktober 2012

Fårikål

Årets siste septembermiddag ble fårikål. Det er supergodt, og veldig enkelt.

Her i huset spises dette kun av meg så jeg lagde en kjele med mat for to dager. Egomiddag!

Oppskriften er som følger:

Fårikålkjøtt av lam (jeg kjøpte en pakke på ca. 700 gram. Noe er bein og fett.)
1 kålhode - lite
hel pepper
salt

Del opp lammekjøttet i passende stykker om det ikke er delt på forhånd og kutt kålen opp i store biter.
Legg kjøtt og kål lagvis i en kjele og ha hel pepper og salt mellom. Jeg bruker ca. 1/2 pose med hel pepper. Litt forsiktig med saltet, og salter heller ved servering. Ha på vann så det går likt med kjøttet/kålen og la det småputre til kjøttet løsner fra beina. Dette tar omtrent 1 1/2 time.

Server med kokte poteter


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar