Årets siste septembermiddag ble fårikål. Det er supergodt, og veldig enkelt.
Her i huset spises dette kun av meg så jeg lagde en kjele med mat for to dager. Egomiddag!
Oppskriften er som følger:
Fårikålkjøtt av lam (jeg kjøpte en pakke på ca. 700 gram. Noe er bein og fett.)
1 kålhode - lite
hel pepper
salt
Del opp lammekjøttet i passende stykker om det ikke er delt på forhånd og kutt kålen opp i store biter.
Legg kjøtt og kål lagvis i en kjele og ha hel pepper og salt mellom. Jeg bruker ca. 1/2 pose med hel pepper. Litt forsiktig med saltet, og salter heller ved servering. Ha på vann så det går likt med kjøttet/kålen og la det småputre til kjøttet løsner fra beina. Dette tar omtrent 1 1/2 time.
Server med kokte poteter
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar